Nyheder 201001.01.2011
Heljan CM
Heljan har nu lagt sidste hånd lagt på CM vognene og formfremstillingen påbegyndes. På billedes ses en 3D tegning af modellen.

1.12.2010
Heljan P m.m.

Heljan udsender i øjeblikket et sæt bestående af en MO og 4 PB vogne. Derudover er der kommet en forbedret udgave af damplokomotivet lita P. Der er tale om følgende forbedringer: Forbedret køreegenskaber, LED belysning, mindre motor så der er plads til højjtaler, metalhåndbøjler på kedlen mm.


27.9.2010
Hobbytrade IKG

Hobbytrade har modtaget den første malede, trykte og samlede prøve af den kommende model af DSB IKG vogn.

Der er endnu et par ting der skal rettes inden serie produktionen kan begynde.

Hobbytrade forventer at udlevere modellen af DSB IKG og søstervognen IKT i løbet af efteråret 2010.


13.8.2010
Hobbytrade CL

Hobbytrades model af nærtrafikvognen litra CL og CLL er nu udkommet i henholdsvis epoke III og IV udgave.

Styrevognen litra CLS ventes på markedet i slutningen af året.


29.7.2010
Roco efterårsnyheder

Her er en lille forsmag påRocos kommende efterårsnyheder. Det officielle katalog er endnu ikke at finde, men man kan få et smugkig på nettet. Her er 2 danske nyheder som ikke tidligere er omtalt på Dansk Modeltog. Den ene er et 3 vogn-sæet med Herningværket - Vestkraft vogne. Vognene får hver sit nummer, men er et genoptryk for tidligere. Farven virker lidt for lys, som dog passer med Rocos tidliger udgave. Den anden nyhed bliver en MY i sort/gult design. Tjenestelokomotivet gik under navnet "Den Flyvende Hollænder" fordi farven gav tanker om de hollandske statsbaners farver.

MT
MT

22.7.2010
Hobbytrade - DSB ZB 99681 "Stjernen"

Hobbytrade har nu modtaget den første trykprøve på deres kommende model af Stjernen Ølvogn. På billederne ses vognen fra hver sin side. På den ene side står der Star Pilsner og på den anden Viking Export Beer.

Vognen forventes i handlen i 3. kvartal 2010 og får katalognr. 34011 - DSB ZB 99681 "Stjernen".

MT
MT

20.6.2010
Heljan personvogne

Så er der kommet billeder af Heljans kommende personvognsserie. Der ses billede af de første ubemalede prøver af CA/CAE/CAR vognene. Det lover godt og det blive spændende, at se det endelige resultatet.


20.5.2010
Heljan Skinnebusser

Heljan har nu modtaget vareprøver på deres kommende model af Skinnebussen, samt bivogn. Man kan påillustrationen se henholdsvis en prøvesamlet model, samt forskellige bemalingsvarianter.

Projektet er således i fuld gang og bliver spændende at se det endelige resultat. Modellen forventes klar hos forhandleren omkring 3. kvartal 2010.


6.5.2010
Hobbytrade Sukkervogn

På hobbymessen d. 24. og 25. april præsenterede hobbytrade, 4 nye numre (varianter) af DSB sukkervogn litra U. Det drejer sig om:

Item no. 33057 - DSB U 39654 med Gl. Logo og påskrifter på vangen
Item no. 33058 - DSB U 39656 med Gl. Logo og påskrifter på vangen
Item no. 33059 - DSB U 39614 med Nyt Logo og påskrifter på tanken
Item no. 33060 - DSB U 39679 med Nyt Logo og påskrifter på tanken

På billederne ses en produktionsprøve på vognen, der er planlagt til levering 3. kvt. 2010.

MT
MT

9.4.2010
Hobbytrade ECO

Hobbytrade har nu modtaget den sidste produktionsprøve på deres model af DSB rejsegodsvogn litra ECO, som kan ses på billederne til højre.

Vognen er konstueret med overdel, tag og bund i plastik med ilagt vægtindsats. Håndbøjler er alle i ø=0.4mm metal tråd, som efterfølgende er malet, og puffehovederne er i forniklet metal. Læg mærke til de detaljeret overgangsbøjer og overgangspladen.

Denne lækkerbisken af en vogn forventes at komme på markedet hen over sommeren 2010.

MT
MT

16.3.2010
Hobbytrade DSB kølevogn IKT/IKG

Hobbytrade er nu nået så langt i projektet med modellen af DSB kølevogn IKT/IKG at de kan fremvise dumbs fra de færdige CAD tegninger.

Vognene vil blive med overdel og undervogn i plastik, med metal vægtindsats der sikre god vægt. Håndbøjler og gavlstigerne vil blive lavet i metal, i hhv. tråd og æts. IKT undervognen vil være udstyret med bremseomstiller, fuld bremseudrustning og dråbeleje. IKG bliver derimod blive med uækvilibreret bremseudstyr og isotermos leje. Modellen er som standard udstyret med jævnstrømshjul med 0.8mm høj flange, men ved køb af modellen kan hjulene på forlangende og uden beregning udbyttes med vekselstrømshjul. Modellen ventes i handlen senere i år.


12.2.2010
Kataloger fra Hobbytrade og Heljan

Det er utroligt så mange fantastiske nyheder, der bliver ved med at komme til det danske marked. Det er meget prisværdigt og med nutidens meget høje kvalitetsniveau er det en sand fornøjelse, at være modeltogsentusiast. De 2 store spillere på det danske marked har netop offentligt gjort nye kataloger. For Hobbytrades vedkommende er der tale om et stort års katalog med mange nyheder. Især skal den kommende F-maskine fremhæves, som med sit store antal på de danske baner helt klart må blive en stor sællert. Det er helt fantastiske ting der kommer fra det danske firma.Heljan har ind til videre udsendt deres nyhedskatalog, som er noget mindre end de store kataloger. Der er dog nogle fine nyheder i. Her er der også tale om en yderst kærkommen nyhed, nemlig de gamle triangel motorvogne litra ME, MC og MF. Så er der dømt sidebaneromantik. Desværre må vi vente helt til 2011, men der skal jo også være noget at glæde sig til. I kataloget kan man også læse om en overraskelse - et lokomotiv, som der først løftes sløret for i 2. kvartal i år. Spændende!

MT
MT

31.01.2010
2010 Nyheder fra Roco

Roco 64034: Vognsæt med 3 liggevogne til epoke IV/V. Vognene blev brugt til vintersporttoget "skiløberen" som kørte danske skiturister til Østrig i slut 80'erne. Vognene laves i henholdsvis måne og stjerne, iskrystaller og fyrværkeri design. Hver vogn måler hele 30,3 cm pga. det tyske forbillede. Vognene kommer i 2010.


Roco 66462: Kuglesilovogn til epoke V. Vognen er udført i grå farve, men stadigvæk med Phønix' navn påført på vangen. Vognen skulle være udført som kørte den i 2005. Udkommer i 2010.Roco 66970: Veksellad godsvogn til epoke V. Den tidligere udsendte vekselladvogn, denne gang lastet med en sættevogn fra Tuborg. Udført som var den i drift i år 2000.

Roco 66756: Kæpskinnevogn litra Res til epoke V og udført som den så ud i 90'erne. Meget specielt for denne vogn er, at det er et Fleischmann produkt (art. nr. 528901). Noget tyder på tættere bånd mellem de to producenter. Se endvidere billedet med profikoblinger og profi-skinner fra Fleischmann...

MT
MT
MT
MT


22.1.2010
Heljan CB

Heljan er nu nået så vidt med deres CB vognsprojekt, at de har modtaget de første prøvestøbninger. Der tages derfor forbehold for, at der stadig kan være ting der skal rettes inden produktionen sættes i gang.

CB vognen er en ud af fire vogne Heljan lancerer i 2010. De øvrige bliver CA, CAR samt CAE.


21.1.2010
Märklin N maskine og godsvognssæt

Märklin laver endnu en udgave af N-maskinen, som i øvrigt også fås fra Roco. Maskinen har nr. 205 og kan således kører side om side med N 209, som udkom for ca. 7 år siden. Maskinen er i vanlig robust Märklin kvalitet, og helt up to date med bl.a. MFX-dekoder og omfattende lydfunktioner. Art. nr. 37831.


Der kommer også to godstvognssæt hvoraf det ene er med 3 litra Kbs. Vognene er flot lastet med forskelligt gods og udført som de så ud i slutningen er 80'erne. Godset består af "brugte" skibsdele hvilket jo godt kan være interessant for en dansk modeljernbane. Art. nr. 46922.


Den sidste nyhed er to forskellige lange godsvogne, nemlig litra Rs og Res. Dette vognsæt er også med gods hvilket er en god ting producenterne er begyndt på. Vognene kørte jo sjældent tomme. Godset består af byggedele. Art. nr. 47025.

MT
MT
MT

Nyheder 200917.11.2009
Hobbytrade S-maskine


Hobbytrade har nu igangsat produktionen af den flotte S-maskine. Den seneste tid er brugt til test og optimering af maskinen. Dette har blandt medført ændringer af vægtfordelingen mv. for at sikre optimale køreegenskaber. Maskinen er således tilfredsstillende og produktionen er derfor startet op.

I forbindelse med testkørslen på et prøveanlæg på fabrikken i Kina har Hobbytrade været så venlige, at dele oplevelsen via et videoklip på Youtube.

Maskinen forventes klar til levering sidst på året, så hvis vi er meget heldige bliver det inden jul.

Vejledende priser:

DC analog kr. 2.198,00
DC digital m. LokPilot dekoder kr. 2.448,00
DC digital m. LokSound dekoder kr. 2.998,00

AC digital m. LokPilot dekoder kr. 2.448,00
AC digital m, LokSound dekoder kr. 2.998,00

01.11.2009
Danske nyheder

Hobbykæden kommer nu med en dansk postvogn litra PM til epoke IV. Der er tale om en tysk vogn, der blev ombygget og taget i brug i Danmark. Modellen får de danske kendetegn hvilket betyder ændret placering af slutlanterne, postkasse på siden fjernet, og anden generator. Farven bliver lig Heljans B-vogne. Modellen produceres i samarbejde med PIKO og forventes i handlen i uge 50, så her er endnu et bud på en julegave.
Samme butik for nu også leveret specialudgaver af Hobbytrades MZ. Se mere her.

Heljan har annonceret, at de vil lave følgende modeller i 2010: CA, CAR, CAE og CB. Udover vognene er der også løftet sløret for der kommer en stor overraskelse i foråret, men de vil endnu ikke røbe hvad det er. Dog kan der sige så meget, at der bliver tale om et lokomotiv.


27.10.2009
Heljan MO og MX

Heljan har lavet nye varianter af deres MO og MX lokomotiver. MO udkommer i numrene 1816 og 1857, der begge har til fælles, at have kørt både i vest og øst Danmark. Dette giver angiveligt en bredere efterspørgsel.

MX 1015 og 1030 kommer i vinrød epoke III bemaling, og MX 1010 bliver i rød/sort epoke IV bemaling.

Samtlige lokomotiver laves naturligvis til jævn og vekselstrøm. Forventet levering i november 2009.


22.10.2009
Hobbymesse og Heljantilbud

I forbindelse med den kommende hobbymesse har Heljan lavet nogle pakketilbyd, bestående af et lokomotiv og et par vogne. Står man og mangler en MY eller en Pr maskine kan sættet være en overvejelse værd.

Hobbymessen afholdes som sædvanligt i Valbyhallen og varer fra d. 31.10 til d. 1.11. 2009. Der er åbent fra 10-17 alle dagene.


22.10.2009
Armsignaler fra OKT/Viessmann

Tog og Tekno har nu fået de danske armsignaler på lager. Det er signaler bygget på basis af Viessmann.

Udover signalerne, som i øvrigt også er omtalt i Banen nr. 113, har Tog og Tekno importeret flotte løvtræer fra en kinesisk producent. De ser udmiddelbart pæne ud og prisen virker rimelig.

Sidst men ikke mindst er sortimentet af danske biler udvidet igen, bl.a. med en VW T1 fra Danske Postvæsen.


21.10.2009
Danske signaler fra Togcenter Gentofte

Togcenter Gentoftes projekt med danske signaler er nu ved at nå til vejs ende. På billederne kan du se prototyperne fra forsiden og fra bagsiden.

Signalerne er forsynet med meget små lysdioder og ledningerne er skjult i masten, hvilket giver et realistisk udseende. Der er flotte detaljer på selve signalhovederne.

Signalerne er som udgangspunkt lavet som epoke IV og V signaler, men nogen kan også bruges til epoke III. Märklin kørere kan endvidere købe et modul til signalerne til aktiv styring af trafikken.

MT
MT

01.9.2009
Roco - Hims

Fra Roco er der nu kommet en model af DSB stykgodsvogn litra Hims. Godsvognen er lavet i epoke IV/V bemaling med bremseplatform og forstærkede sidedøre af ny type.

Mange vil sikkert genkende modellen, da vognen oprindeligt blev produceret af Klein Modellbahn.

Vognen har katalog nr. 66925 og er at finde hos forhandlerne nu.


17.8.2009
Hobbytrade - Kuglevogne
På årets DMJU udstilling i århus fremviste Hobbytrade 4 nye DSB Ucs kuglevogne. Udover de allerede kendte udgave, med Lumino og Vejle Dampmølle, som forbillede, kan man nu også få vognen som den kørte for Phønix og Dansukker. Der således i alt 4 forskellige udgaver, med hver to driftsnumre.

Vognen er i vanlig høj kvalitet som vi kender det fra Hobbytrade, og bestemt nogle vogne der lyser op på anlægget.

Modellen skulle i skrivende stund være sendt ud til de fleste forhandlere.

MT
MT

12.8.2009
Heljan Skydebro

I forbindelse med lanceringen af Heljans nye skydebro kan man nu se en demonstrationsvideo påYouTube
Skydebroen er ligesom Heljans drejeskive digital, og der kan tilkobles op til 46 spor. Til skydebroen findes et udvidelsesmodul, hvis man har brug for ekstra bredde.

heljan skydebro   heljan skydebro   heljan skydebro

03.8.2009
Sommernyheder

Den gode danske sommer har budt på lidt forskellige nyheder trods ferietid. Her er et lille overblik:

Togcenter Gentofte projekt med danske signaler er nu nået så langt, at man har godkendt tegningerne og producenten er nu gået i gang med at lave støbeforme. Hvis alt går vel kan signalerne leveres i slutningen af året. Signalerne er primært til epoke IV, og til dem der kører epoke III må man håbe sortimentet udvides med tiden.


Hobbytrade har nu sendt MT lokomotivet ud, og det er en super flot model. Skynd dig ned til din forhandler. Der er sædvanen tro tale om endnu en super model fra den danske producent.


Samme producent har også offentligtgjort billeder af prøvestøbninger af DSB CL og CLS. Vognene bliver lavet med håndbøjler i metal, samt stjernehjul helt i metal. Med til vognene får man også både ind- og udslåede harmonikaer, så man selv kan udskifte efter behov. Det lover godt.


Sidst men ikke mindst har Hobbytrade også modtaget en produktionsprøve på den åbne DSB ballastvogn litra TH, også kaldet "undervandsbåden" pga. dens lave vognsider. For at give den lille model mere vægt er vognkassen udført i metal. Pufferplanker og platform er dog udført i plastik. Levering er planlagt til efteråret 2009.


26.6.2009
Märklin spor Z

Märklin mindste skala kaldet Z i størrelsesforholdet 1:220 har ikke den store opmærksomhed i Danmark. Det skyldes der næsten ikke fås noget med dansk forbillede. Men man kan sagtens dyrke hobbyen uden det lige skal være med dansk forbillede. Har man som mange andre - for lidt plads eller bare ønsker lange togstammer, så kan spor Z måske være det rigtige for dig.

På siden 220dasjournal.de, er der lavet et gratis online tidsskrift med udgangspunkt i skalen. Der findes mange tips man kan bruge selvom man kører en anden skala.


23.6.2009
Rivarossi - Breuer traktoren "klædeskabet"

En sjov lille nyhed fra Rivarossi bliver Breuer traktoren - også kaldet "klædeskabet". Traktoren blev oprindeligt introduceret i 1957 i Italien, men blev bygget og brugt i lande som Tyskland, Østrig, Swietzerland, Finland og Danmark. Der laves modeller af af traktor nr. 35 (HR2193), og nr. 43 (HR2194). Nr. 35 blev bygget i 1930 og først udrangeret i 1973. Nr. 43 blev bygget i 1931 og udrangeret i 1961 efter et uheld i Frederikssund.

Modellen kommer på markedet i 3. kvartal i år. Man kan bl.a. købe traktoren hos Modellbahnecke til ca. 119 EUR, og hos OnTracks til £105,20. Altså en helt anden pris end tidligere tiders byggesæt.


12.6.2009
Hobbytrade - MT

Hobbytrade har nu offentligtgjort billeder af produktionen af litra MT, der nu er sat i produktion. Desværre er lokomotivet en del forsinket, men som altid er hovedsagen jo vi får en flot model.

Det forventes at de første modeller bliver sendt ud i juli måned. Modellen bliver som tidligere omtalt fremstillet i grøn epoke III udgave og rød/sort epoke IV udgave. Som med MH ser det ud til pt. ikke ser ud til at msn ksn få en grøn udgave med lys på taget - dette er forbeholdt den rød/sorte udgave. Det er dog nok også til de flestes tilfredshed. Til gengæld bliver blinklysene korrekte i størrelsen! Hold øje med den flotte model i butikkerne.


14.5.2009
Real-Modell - Lollandsbanen M 15

Er man interesseret i Lollandsbanen, kan man fra Real-Modell få en særdeles flot modet af den dieselhydrauliske rangermaskine M 15. Lokomotivet blev produceret på Maschinenbau-Aktiengesellschaft Kiel,også MaK. I 1953 blev der produceres over 50 af denne type hvoraf mange fik et nyt fører hus i 60'erne.

Modellen er håndbygget helt i metal og kvalitet må siges at være meget høj. Man har valgfrihed mod ektrabetaling hvor man kan tillægge lys, lyddekoder og fjedrende puffer mv. Prisen er naturligvis også derefter - regn med over 5.000 kr.


26.4.2009
Roco - DSB ICE-VT

En af årets nyheder fra Roco har været at finde i butikkerne siden starten af april. Dette togsæt kører på strækningen mellem Aarhus -Hamburg - Berlin samt København - Hamburg - Berlin og er indlejet af DSB.

Togsættet består af i alt 4 vogne og leveres i både jævnstrøm og vekselstrøm. Jævnstrømsudgaven er forberedt for digitaldekoder hvorimod vekselstrømsudgaven leveres med dekoder.


26.4.2009
Hobbytrade - DSB nærtrafikvogne CL-CLL-CLS, samt CU Pladebeklædt
Hobbytrade er noget endnu længere med modellerne af DSB's CL-vogne. 3D tegningerne er nu færdige og modellerne kan snart gå i produktion. Den længe ventede CLL vogn laves i korrekt udgave, med den ombyggede gavl og styreledningsdåser, som vil være monteret fra fabrikken. Vognene vil blive leveret med udslået harmonikaer monteret og med indslået til udskiftning hvis man ønsker dette. Alle håndbøjler vil være i metal. Stjernehjulet vil være helt i metal. Vognen er udstyret med strømoptag i pinolerne på alle hjul og forberedt for indretningsbelysning, som skal købes særskildt.

Udover CL vognene har Hobbytrade modtaget en produktionsprøve på den pladebeklædte CU-vogn, der udleveres i slutningen af Maj måned 2009.
MT
MT

15.4.2009
Tikøb Hobby - Franz Jäger vogn

Tikøb Hobby fremstiller nu et sidste, og meget begrænset oplag, af Franz Jäger pengeskabsvognen der medvirkede i filmen 'Olsen Banden på sporet'. Der er tale om 100% håndarbejde. Modellen er forberedt for montering af Symoba kobling (medfølger ikke).

Passende trækkraft til denne vogn er DSB traktor 56/57, som stadig kan leverse som byggesæt.


5.3.2009
Hobbytrade pladebeklædt CU

På dette års Nürnberg messe fremviste Hobbytrade prøvestøbningerne af deres ene jubilæums model - modellen af DSB's pladebeklædte udgave af litra CU. Vognen kommer i et 4-vogns sæt uden stafferinger og som 2 enkelt vogne med stafferinger. Det forventes at udsende modellen i løbet af 2. kvartal 2009.


3.3.2009
Tog og Tekno: Nyheder fra Brekina

Tog og Tekno kan vise en række billeder af bilnyheder fra Brekina. Blandt nyhederne kan nævnes en Mercedes lastbil fra Statens forsøgsmejeri, skraldebil fra Kjøbenhavns Grundejers Renovationsselskab,
Opel Olympia "Falck" bil mm. Modellerne er i størrelsesforholdet 1:87 og er meget detaljerede.


5.2.2009
Trix godsvognssæt

Det er ikke tit der kommer danske nyheder fra Trix. Blandt 2009 nyhederne finder man blandt andet dette godtvognsæt til transport af vindmøller. Selve vognene har forbillede i DSB litra RS og RES. Vognene der er udført i epoke V bemaling, har en samlet længde i model på 687mm.

Der er NEM kortkoblingskinematik, samt metalindsatser for at give gode køreegenskaber. Bemærk modellen er en engangsserie.


29.1.2009
Märklin nyheder 2009

Märklin har lagt deres nyhedsprospekt på deres hjemmeside og her kan man finde 3 danske nyheder. Til H0 finder man en dansk Korsangas tankvogn til epoke IV. Derudover kommer der et moderne togsæt VL 2029/2129 tilhørende Vestsjællands Lokalbane A/S. Togtypen er Coradia LINT 41 tog fra den tyske fabrik Alstom LHB, som blev leveret i efteråret 2007.

Som noget meget specielt har man valgt, at lave en epoke IV-V udgave af MY i størrelse Z. Modellen har fempolet motor og måler blot 88 mm over pufferne.

MT
MT

25.1.2009
Hobbytrade rejsegodsvogn litra ECO

Det har siden Nürnberg messen sidste år været kendt, at Hobbytrade ville komme med en model af DSB's talrige rejsegodsvogn litra ECO.

Hobbytrade er nu nået så langt at de kan fremvise et par billeder fra CAD tegningerne. Tegningerne er stadig i korrektur fasen, og bliver rettet til indtil detaljerne er helt iorden og derefter begynder værktøjs fremstillingen. Vognen forventes klar til udlevering i løbet af 2009.

MT
MT

19.01.2009
Gratis modeljernbaneblad

Man kan nu gratis abonnere på det amerikanske blad Model Railroad Hobbyist Magazine, der udkommer elektronisk. Bladet er ganske gratis og bliver finansieret via reklame indtægter.

Man downloader bladet som PDF-fil, og bladet er interaktivt på den måde, at der både kan afspilles lyd, som ses flere forskellige billeder ved at klikke med musen. Derudover er der også videoklips.

Det første blad er på hele 122 spændende sider, og med over 10.000 downloads inden for bladet første 4 dages levetid vidner om solid interesse.


15.01.2009
Tog og Tekno - DSB litra EA
Tog og Teknos model DSB EA er konstrueret med chassis af metal med meget detaljeret plasticoverdel. Lokomotivet er forsynet med fempolet Mashima motor med trækkraftsoverførsel til begge boogier. Retningsbestemt kørelys med hvidt/rødt lysskift. AC-modellerne er monteret med ESU decoder - DC-modellerne er forsynet med stik (8 pins) for decoder. KKK-kinematik. Der bliver dog ikke mulighed for strømaftag fra pantograferne. Det betyder dog ikke det store, da de fleste kører digitalt i dag.

Modellen på billederne har endnu ikke fået monteret vinduesvisker ligesom tagdetaljerne endnu ikke er farvelagt.
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
Den danske E-maskine De to maskiner

14.1.2009
Heljan drejeskive og MS-lyntog

Sidst vi så noget til Hobbytrades S-maskne var på den seneste DMJU-messe hvor de havde udstillet overdelen til lokomotivet.

Hobbytrade har nu modtaget et kørende eksemplar af S-maskinen. Det skal sikres at køreegenskaberne er i orden inden modellen kan sættes i produktion.

MT
MT

10.1.2009
Roco nyhedsprospekt 2009

Her kan du se Rocos nyhedsprospekt for 2009. Klik på billedet. Der er 2 danske godsvogne i blandt. Det drejer sig om art. nr. 66925, DSB Hims til epoke V, som tidligere blev produceres af Klein Modellbahn. Modellen bliver med ny type skydedøre og bremseplatform. Derudover kommer en kølevogn til epoke III. Den har art. nr. 56116.

Udover godsvognene kommer der også et ICE togsæt litra VT 605. Forbilledet kører mellem Århus/København og Berlin. Art. nr. 69032 DC og 63032 AC. Slutteligt kommer også en model af rangertraktoren Traktor 1 i epoke III. Modellen har art. nr. 68806 for DC og 68805 for AC.Nyheder 20085.12.2008
Heljan 21½ meter drejeskive
I november måned udsendte Heljan deres nye 21½ meter drejeskive i H0. Der er denne gang tale om en drejeskive der direkte henvender sig til det danske marked selvom den naturligvis vil have interesse flere lande. Der bliver både landet en dansk udgave (Heljan 89031) og en svensk udgave (Heljan 89041). Sidst men ikke mindst vil der også blive lavet en udgave til spor 0 (Heljan 89051). Prisen for H0 udgaverne bliver ca. 2.000 kr. og 0 udgaven ca. 5.000 kr.

Senere kommer også en skydebro fra Heljan (katalog 89021).
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
Den danske E-maskine De to maskiner

5.12.2008
Tog og Tekno - Qf og Pu

Fra DWA / Hobbytrade er der lavet en lille serie af privatbanegodsvognen litra Qf fra FFJ. Derudover er en række forhandlere gået sammen om at lave en begrænset serie af den åbne DSB godsvogn litra Pu, som er udstyret med DC hjul og kulindsats. Vognen er deslige patineret fra frabrikken og sælges enten enkeltvis eller i sæt af 5 stk. Bemærk dog at vognen ikke er 100% korrekt, men baseret på en tysk grundmodel.

MT
MT

31.10.2008


Endelig! Modellen af en af Danmarks smukkeste damplokomotiver litra E er endelig klar til levering til forhandlerne.
Det drejer sig i første omgang om ’Guldmodellen’, E 994, samt 2 andre, E 978 og E 980.
SJ Litt. F forventes at komme i løbet af de næste 10 dage.

Billederne til højre er taget hos Togcenter Gentofte, der har fået maskinerne hjem. Billedet er taget af en guldmodel med faulhabermotor. Klik på billederne for at se dem i stort format og nyd detaljerne.

Bemærk at hjulflangerne er virkeligt lave og det ser suverænt godt ud. Så længe man kan presse grænsen i den retning desto bedre. Men grænsen skal forstås som køreegenskaber og det er klart at jo lavere flanger desto højere er kravene til sporene. Dog skal man være opmærksom på at 3-skinneudgaven også har de lave flanger og det kan i nogen tilfælde godt give problemer. Som Heljan også har meldt ud er modellen ikke egnet til at kører på radier under 42cm! Dette har oftest ingen betydning for 2-skinne folket, men dem der kører Märklin skal huske at lokomotivet ikke kan kører på radius 36cm ( = 5100, 2221 og 24130 ) samt i de buet sporskiftere.

Modellen er meget veldetaljeret og har et meget flot helhedsindtryk. Man kan diskutere hvorvidt de store drivhjul er for lyse i det - sådan så de næppe ud efter et par kilometers kørsel. Kullet kunne man måske også ønske sig skarpere angivet og det bør man give noget matsort maling før det ser rigtigt ud. Bemærk modellen er fotograferet uden puffere og frontplov forrest, denne skal man selv montere. Gangtøjet er meget flot og modellen har puffere i metal.

Kørslen går ganske lydløst men ved meget langsom kørsel kunne man godt ønske sig en mere glidende kørsel. Der er brugt lysdioder til lygterne og selvom de ikke er så blå som de første man så på markedet måtte de gerne være mere varm i farven. Litreringen virker umiddelbart korrekt, dog kan de små skilte godt være lidt svære at læse. Det kan gøres skarpere, men det skal dog siges at vi snakker om meget meget små bogstaver her.

Alt i alt et meget flot og lækker lokomotiv, der dog må siges at være i den dyre ende, men også noget af de bedste Heljan hidtil har præsteret. Man skal dog være opmærksom på at hjulene sætter krav til et spor der er lagt ordentligt og den kan ikke køre på ovennævnte radier.


30.10.2008
Stopbomme til modeljernbanen

Nu kan du læse en lille vejledning i hvordan du forbedrer de stopbomme der fås som industrimodeller. Med få midler kan du opnå et ganske pænt resultat.


21.10.2008
Ny artikel om opbygningen af et modeljernbane anlæg.

Nu kan du læse en artikkel om opbygningen af et modeljernbaneanlæg med tips til planlægning, opbygning, lægning af spor og ballast osv. Artiklen vil løbende blive ajourført i takt med arbejdet på anlægget.


20.10.2008
Heljan Scandia Skinnebus
Heljan har offentligtgjort computertegninger af deres kommende model af Scandias serie 1 Skinnebus. Efter tegningerne at dømme er der et pænt stykke vej endnu og Heljan oplyse de løbende vil orientere om projektet.
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
Den danske E-maskine De to maskiner

15.10.2008
Hobbytrade Litra S

Sidst vi så noget til Hobbytrades S-maskne var på den seneste DMJU-messe hvor de havde udstillet overdelen til lokomotivet.

Hobbytrade har nu modtaget et kørende eksemplar af S-maskinen. Det skal sikres at køreegenskaberne er i orden inden modellen kan sættes i produktion.

MT
MT

7.10.2008
Modeltog er for alle

Ekstra Bladet har skrevet en lille artikel om den kendte venstrepolitiker Jens Rohde, der også har modeltog som hobby.

Jens Rohde interesser sig ifølge artiklen sig primært for ældre tog og helst af fabrikatet Märklin. Tryk her for at læse artiklen.


14.9.2008
Hobbytrade DSB Ucs kugletankvogn

Hobbytrade har modtaget produktions prøven på deres kommende model af DSB Ucs kugletankvogn, i Vejle Dampmølle udgaven.

Det forventes at vognen er klar til levering i 4 kvartal 2008. Indtil videre kan vi nyde billederne med de flotte detaljer - bemærk bl.a. hvor tyndt stiger og rør er støbt.

MT
MT

1.9.2008
Hobbytrade Scandia Skinnebus
Som Hobbytrade også kunne fortælle på DMJU udstillingen er de i fuld gang med at udvikle en Scandia Skinnebus. Til at starte med kommer serie II på markedet og efterfølgende vil der blive fulgt op med en serie I.

Hovedvægten ved udvklingen af modellen har været at bevære indtrykket af lethed, som man også fik ved at kigge på forbilledet. Dette betyder at man får fuld gennemkig i vognkassen - og at motoren dermed bliver skjult i gulvet. Du kan læse om de mere tekniske detaljer på Hobbytrades hjemmeside.

Det vil senere bliver offentligtgjort hvilke varianter og bemalinger modellerne bliver leveret i.
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
  De to maskiner

30.8.2008
DMJU's modeljernbaneudstilling 2008

Så er den 14. udstilling fra DMJU netop overstået og du kan se den store fotoserie ved at klikke på billedet.

Blandt nyhederne kan nævnes Hobbytrade vil producere damplokomotivet litra H efter S maskinen. En anden stor nyhed er at Hobbytrade nu også vil lave en model af en Scandia Skinnebus. Desuden kunne man se prøvestøbningen af S-maskinen, ligesom man kunne se E-maskinen fra Heljan. Fra model-byg, som er et nystartet firma kunne man se fine kolonnehuse som byggesæt. Udstillingen var udover producenterne præget af flotte anlæg fra de danske og et par udenlandske klubber. Endvidere var der mange butikker med gode tilbud.


29.8.2008
Heljan - E maskine
Her er der en lille forsmag på hvad vi kan forvente at se fra Heljan på den kommende DMJU udstilling i Valby. Desværre får Heljan ikke sin egen stand da de er repræsenteret ved et særarrangement på Jernbanemuseet. Her kan am nemlig se både den danske og E-maskine og den svenske F-maskine side om side.

Her er imidlertid et par billeder af en færdigsamlet model af den helholdsvis svenske og danske udgave.
Tryk på billederne for at se dem i stort format.
MT
MT
MT
De to maskiner

25.8.2008
Hobbytrade Litra S - Prøvestøbning
Hobbytrade modtog i fredags de første prøvestøbninger af det kommende damplokomotiv litra S. Billederne viser en prøvestøbning af overdelen, samt plastikdetaljerne. Det skal siges der på billederne endnu ikke er monteret løsdele.

Der vil både blive eftermonteret plastic og metalløsdele ligesom hele undervognen endnu ikke er klar. Som nævnt i nyheden fra 20.8 vil der kommer større og bedre billeder fra messen d. 30. og 31. fra DMJU udstillingen.
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
  De to maskiner

20.8.2008
Hobbytrade Litra S

Som en overraskelse har Hobbytrade meddelt de nu vil producere tenderlokomotivet litra S. Modellen skal være i samme høje kvalitet som den nyligt udsendte D-maskine hvilket bl.a. betyder der kommer mange løst påsatte dele, hjul helt i metal, samt drivhjuls akslerne vil være lejret i messing lejer. Hjulene vil være tilpasset henholdsvis AC og DC drift. Til lamperne vil der blive brugt golden-white LED så det blålige skær undgås. Alle udgaver fåes med Loksound som tilvalg.

Der vil blive fremvist en prøvestøbning på DMJU udstillingen i Valby hallen d. 30. og 31. august. Hold øje med siden, da der kommer en stor fotoserie fra messen på Dansk Modeltog.


4.8.2008
Tog og tekno - Ea

Tog og Tekno har offentligtgjort billeder af prøvestøbningen af det kommende elektriske lokomotiv litra Ea. Man regner med at kunne offentligtgøre endelig leveringsdato for nogle af modellerne i august måned. Dog skal man være opmærksom på, at der altid kan ske forsinkelse ved helt nye modeller, da man skal sikre kvaliteten er på plads inden produktionen startes op. Som man kan se på billederne lover det godt. Man Ser mange fine detaljer, som står skarpt ligesom håndbøjlerne naturligvis er gengivet i tynd metaltråd. Det bliver spændende at se om bemaling og litrering lever op til det fine indtryk man får ind til videre. Du kan se modellerne der er programsat ved at trykke på linkknappen.

MT
MT

24.7.2008
Patinering af modeltog
Nu kan du få dit modeltog patineret professionelt. Læs her hvad Poul Sander Asmark fra Asmark Models fortæller:

Patinering af modeltog er en tillidsag. Da det jo ofte er kundens kære eje, vi får lagt i hænderne,aftaler vi med ham/hende, hvordan de ønsker den patineret så de kan få den model de lige netop har i tankerne.
Vi prøver så vidt mulig, at skabe et fuldstændig tro kopi af den enkelte model, se f.eks. Hobbytrade MZ 1460 Railion på min hjemmeside, den har jeg studeret meget nøje i 1:1, selv de reperationer på førehusene er up to date. I de situationer hvor dette ikke er muligt har vi jo nettet til hjælp, som denne Heljan MY under nyheder på www.asmarkmodels.dk Efter endt patinering gennemgår Hobbykælderen hele den elektriske del af maskinerne for sprøjtestøv samt prøvekører den, så kunden får et 100% færdigt produkt, der ikke kan købes på et hvert gadehjørne. Tænker du på at købe nyt, eller har du et gammelt lokomotiv liggende i skuffen, som burde renses, digitaliseres, litreres om og patineres er dette en oplagt mulig for at få gammel kærlighed up to date.

Vi tilbyder ligeledes, at litrere maskiner om. Dette er kun i forbindelse med en patinering, og den del er uden yderligerer omkostninger.

 

19.7.2008
Hobbytrade SJ litt H/Ibcos

Blandt de få sommernyheder har Hobbytrade offentligtgjort billeder af produktionsprøven af den svenske kølevogn Litra H/Ibcos.

Vognen forventes klar til udlevering august/september 2008.

MT
MT

21.6.2008
Nye lukkede godsvogne fra HeljanFra Heljan kommer der der nu følgende nye lukkede godsvogne udkommer i 3./4. kvartal 2008: DSB Gkms, IAK, , IA, ZF, og IAL. Der er alle vogne på basis af Heljans HD-vogn, men denne gang også med privatvogne som Skandia Ørred Transport, FAF mv.

1.6.2008
Bruun Rasmussen udbyder en modeltogssamling på auktion


D. 13 juni udbyder Bruun Rasmussen en modeltogssamling på auktion. Der er tale om spor 1 og 0 lokomotiver og vogne samt et bibliotek, private fotos og postkort. De pågældende effekter har for de flestes vedkommende aldrig været taget i brug. Samlingen kan ses på www.bruun-rasmussen.dk samt på eftersyn i Bredgade 33 fra d. 4. til 9. juni hvor alle er velkomne.

På billedet ses et Bockholt spor 1 damplokomotiv BR 05 002 med tender.

27.4.2008
Hobbymesse 2008 i Valbyhallen

Så er der endnu en gang afholdt hobbymesse i Valbyhallen og du kan se de mange billeder ved at trykke på billedet til højre. For at gøre det nemmere at navigere rundt er der lavet 3 undersider med billeder fra Hobby trade, Heljan og Epokemodeller.

Der er mange gode billeder så tag dig god tid til at se de mange nyheder. Blandt andet Hobby trades nye MT, samt Heljans E-maskine.

18.4.2008
Hobby trade MT
Hobbytrade har i dag offentliggjort billeder af produktionsprøverne af DSB litra MT der produceres i samarbejde med Tikøb Hobby. Da køreegenskaberne er på plads forventes det er produktionen snart sættes i gang. Som en teknisk finesse kan der vælges mellem triangellys og rangerlys hvor det kun er de to nederste lanterne der er tændt. Den rød/sorte udgave har tillige orange blink på taget i korrekt skala størrelse. Lysfunktionerne kræver der er digitaldekoder i lokomotivet. Billederen taler for sig selv - det ser ud til endnu en supermodel er i vente...
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
De to maskiner  

17.4.2008
Heljan - prøvekørsel af E-maskinenHeljan er nu nået så langt med E og F maskinerne at en prøvekørsel nu kan fremvises. I den forbindelse
er der lavet en lille film der viser en E-maskine til Märklin drift. Det er dog en prototype som kun skulle anvendes til prøvekørsel.

9.4.2008
Hobbytrade Stykgodsvogn - litra Hbikks

Hobbytrade har modtaget produktions prøven på deres kommende model af DSB stykgodsvogn Litra Hbikks. Forbilledet blev købt brugt fra Sverige og er en typisk vogn i 1980'erne og 90'erne. Derfor en kærkommen model til den moderne danske modeljernbane. F.eks. til de store godstog trukket af en MZ'er, som Hobbytrade jo ogsåer leveringsdygtige i.

Hobbytrade forventer at udlevere vognen i 2/3 kvartal 2008 og i første omgang kommer den i 4 forskellige numre.

MT
MT

3.4.2008
Heljan - ændring af produktionsplan


Heljan er ajourført sin produktionsplan og udsat enkelte modeller. Selvom det betyder længere vente tid er det dog i sidste ende bedre med en udsættelse fremfor fejlbehæftede produkter.

Du kan i øvrigt se produktionsplanen her.

 


2.4.2008
Hobbytrade DSB Ucs

Hobbytrade har i dag offentligtgjort billederne af den første prøvestøbning af deres kommende model af DSB Litra Ucs - kugletankvogn.

Det skal bemærkes der endnu ikke er monteret håndbøjler på tanken. Hå ndbøjlerne vil blive fremstillet i metal.

Det forventes at vognen er klar til udlevering i 3. kvartal 2008, og i første omgang kommer den fra firmaerne Vejle Dampmølle, Lumino i gul og i hvid. Efterfølgende bliver serien fulgt op med andre firmabemalinger.

MT
MT

24.3.2008
Ny artikel - Bygning af murstensvilla fra Epoke Modeller

 

Så er der tilføjet en ny artikkel / photostory om hvordan man bygger en murstensvilla fra Epokemodeller. Der er gode råd, samt billeder af hele forløbet. Tryk på billedet for at komme direkte til artiklen eller tryk her for at se alle artikler.


22.3.2008
Hobby trade SJ H/Ibcos og MZ 1401/1408
Hobbytrade fremviste på Nürnberg messen i februar måned, den første prøvestøbning af overdelen til modellen af SJ Litt H/Ibcos kølevogn. Hobbytrade er nu kommet så langt at den første færdigsamlede vogn kan fremvises og inden længe den endelige produktions prøve. Vogenen forventes at udleveret 2 kvt. 2008.

På DMJU's messe i Fredericia blev det præsenteret at Hobbytrade ville komme med to nye danske udgaver af MZ I & II serie. De nye udgaver er MZ 1401 i rød-sort bemaling med uafblændede hjørnevinduer og skørt, og 1408 i Banestyrelsen farver med lille sidevinduer og plov. På billederne ses produktionsprøverne på de to maskiner, som forventes udleveret hen over sommeren.
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
De to maskiner Gangtøj

9.3.2008
Microsoft Train Simulator

Det er efterhånden længe siden tog simulatorer har været omtalt her på siden. Som sådan har de jo ikke så meget med modeltog, at gøre, men nu er der efterhånden kommet meget dansk materiel til simulatoren. Dermed kan man sætte sit eget præg på togene, samt omgivelserne (stationer, strækninger osv.). På link-siden kan du se en række danske sider hvor man kan downloade materiel med dansk forbillede. Den mest gængse simulator på markedet hedder Microsoft Train Simulator. De fleste computere af nyere dato med 3D grafikkort vil kunne køre programmet uden problemer.


1.2.2008
Hobbytrade Nyhedsprogram 2008

 

Hobbytrade har nu også deres nyhedsprogram klar. Klik på billedet for at åbne kataloget som PDF.


31.1.2008
Heljan Nyhedsprogram 2008

 

Heljan har netop udsendt et stort nyhedsprogram for 2008 - og der er rigtigt mange spændende nyheder. Blandt nyhederne er MS lyntoget, Skinnebussen, nye drejeskiver, en skydebro, e-maskinen, et SJ MAK lokomotiv samt genoptryk af tidligere udsendte vogne. Her laves der et vognsæt med B-vognen, samt nye numre af BN i rød og i blå, samt CP, CC, og AV. En masse nyheder - tryk på billedet for at se hele programmet som PDF.


30.1.2008
Hobby trade dobbeltdækker
Så er de flotte dobbeltdækkervogne ved at være klar og sættes i produktion i februar måned. Som billederne af prøvestøbningerne andets her på siden har vist er der tale om en utrolig flot og gennemført model. Den vil uden tvivl begejstre selv dem der ikke normalt interesserer sig for moderne materiel. Der er flotte detaljer at glæde sig til, blandt disse kan fremhæves interiøret, bemalingen, litreringerne og den høje detaljeringsgrad på den ellers strømlignede vogn.

Vognen komplementerer perfekt med Hobby trades ME i blå epoke V bemaling. Vognene forventes klar ved forhandlerne senest i starten af 2. kvartal 2008. Glæd dig!
Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
De to maskiner Gangtøj

29.1.2008
Märklin sæt med to MY

 

Märklin udsender i disse dage deres seneste nyhedskatalog. Heriblandt kan man se et sæt med to DSB My'ere. Den ene i epoke V udgave med rangerplatforme og moderne sneplov - den anden udført i vinrød epoke III.

Modellen er i hovedtræk den grundmodel som tidligere med overdeæ støbt i metal. Begge modeller er dog udstyret med MFX decoder og lyd.


29.01.2008
Lokomotivet er på banen igen...

Godt nok har dette været kendt i nogle dage - alligevel synes det bør bemærkes, at Lokomotivet starter op igen i februar 2008. Dette helt fantastiske modeljernbanetidsskrift kan absolut anbefales.

Du kan tegne et abonnement ved at gå ind på deres hjemmeside. Klik på Link.


24.01.2008
Nyheder fra Tog og Tekno
Tog og Tekno tilbyder i samarbejde med ACME (bl.a. kendt fra Skandinavien-Italien Expressen som kom tidligere på året) en model af det moderne og helt aktuelle BR 241 fra Hectorrail Lokomotivet kører regelmæssigt i Danmark i faste løb mellem Sverige og Tyskland. Lokomotiverne får navne fra "Star Wars" - og således har Tog og Tekno nu fået Kenobi på lager... Forbilledet er Bombardier TRAXX2, som HECTORRAIL kommer til at anvende i stor stil i tiden fremover og vil derfor kunne ses ofte på danske skinner. Modellen er exact 1:187, gennemdetaljeret og forsynet med 5-polet Mashima motor med to svinghjul, NEM-stik for decoder samt lysskift i kørselsretningen.

Projektet med DSB litra EA fremad og man regner nu med en levering omkring sommeren 2008.

Til modelbanen er der kommet flere biler til - bl.a. SAAB 96, den klassiske VW bus mfl. Bilerne fra Brekina er meget detaljeret.


14.1.2008
Tikøb Hobby - Olsen Banden Ragertraktor
Selvom julegaverne er købt kan man stadig overveje om årets julegaveide fra Tikøb Hobby skal med til samlingen. Tikøb Hobby har lavet et komplet byggesæt til den lille orange rangertraktor der medvirkede i Olsen Banden på sporet. Tidligere udkom blandt andet Franz Jäger boksvognen der blev lavet til filmen.

En sjov lille model der kan live op på anlægget. Se i øvrigt billleder og historie om traktoren på jernbanen.dk.
MT
MT

10.01.2008
Ny anmeldelse - Hobby trade SJ litra O

Der er tilføjet en ny anmeldelse - denne gang den svenske godsvogn litra O. Vognen har kørt meget i Danmark og er derfor også interessant for danske modeljernbaner. Klik på billedet for at læse anmeldelsen.


7.1.2008
Hobby trade D-maskine og OHJ & HTJ små Q-vogne
D. 7. januar har Hobby tade modtaget de første D-maskiner fra frabrikken i Kina. Indtil videre er det D 804. der er kommet til landet. D 804 er kommet i følgende varianter: DC (#150804), DC digital (#160804), DC Loksound (#170804) og AC (#250804). AC loksound versionen kommer først med næste leverance. Vi begynder udsendelsen i morgen tirsdag, og du kan forvente, at maskinerne er i forretningerne senest på fredag.

OHJ & HTJ små Q-vogne skulle nu være at finde i butikkerne. Kort før jul før jul udsendte Hobby trade 3 nye bemalingsvarianter af den lille Q vogn. De udsendte vogne er fra Odsherredsbanen (OHJ) og Høng-Tølløse Jernbanen (HTJ). Vognene har ifølge Hobby trade kørt på begge baner i den daglige drift og blev i sin tid overtaget fra Kolding Sydbaner da denne bane lukkede.
MT
MT

2.1.2008
Hobby trade Litra U - sukkerroevogn

Hobbytrade kan nu fremvise billeder produktionsprøven på sukkerroevognen. Som altid er der et par småting der skal rettes inden produktionen rigtigt kan gå i gang. Leveringen forventes at ske i slutningen af 1. kvartal 2008 eller i slutningen af 2. kvartal 2008.

Du kan også billede af prøvestøbningen fra julemessen ved at klikke her.

MT
MT

1.1.2008
Epokemodeller Scandia skinnebusser serie 2 som storserie
Ikke nok med at Heljan netop har annonceret en Scandia skinnebus - nu er Epokemodeller også gået i gang med, at udvikle en. Heldigvis en anden type kaldet serie 2. Formene er allerede sat i produktion, og der forventes en prøvestøbning på dette års Nürnberg messe. I første serie udkommer:

OHJ Sm 16 + OHJ Sp 226 (sæt) DC analog forventet 2395 vejl. u.
HBS Sm 212 Solo ,DC analog forventet 1795 vejl. u.
AHB Sm 8 Solo ,DC analog forventet 1795 vejl. u.
SVJ Sm 6+SVJ Sp6 (sæt) DC analog forventet 2395 vejl. u.
Mange andre varianter er planlagt til senere serier


Nyheder 200727.12.2007
Heljan Scandia Skinnebus

Ifølge Helan er Scandias Skinnebus i epoke III (serie 1) er blevet igangsat. Denne udgave er planlagt til at udkomme ultimo 2008. Følgende varianter er planlagt i første omgang; - GDS (Gribskovbanen) - NPMB (Præstøbanen) - HFHJ (Frederiksværkbanen) Den forventede udsalgspris vil blive kr. 2.500,- pr. sæt.


05.11.2007
Hobbymesse og julemarked i Valbyhallen

Igen i år er der arrangeret hobbymesse i Valbyhallen. Denne gang kombineret med et julemarked. Dog var der stort set ingen forskel i forhold til tidligere. Der er i meget høj grad fokus på salg, kombineret med en lille messe. Var det så et besøg værd? Ja det var det faktisk. Messen tilgodeser både nyheder indenfor dansk modeltog og modeljernbane, samt tilbud til folk, der gerne vil gøre en god handel blandt de mange messetilbud. Der var især modeltog der var i højsædet, men også andre hobbyer var repræsenteret.


12.10.2007
Hobby trade Litra U - sukkerroevogn

På DMJU's messe i Fredericia, kunne Hobby trade fremvise den første prøvestøbning af sukkervognen.

Her er et par billeder af prøvestøbningerne. Læg mærke til de mange detaljer der er gengivet, så som: glideskinnerne på taget, de fritstående slutsignalholdere, tankstøtterne, den gennembrudte gangplade på siden af tanken mv. Detaljerne vil blive endnu mere tydlige når vognen bliver malet i de rigtige farver.

MT
MT

26.09.2007
Hobby trade litra MT

Hobby trade har idag modtaget de første prøvestøbninger på MT lokomotivet. Der er som altid tilpasninger der skal rettes til, og polering af værktøjerne der skal gennemføres før produktionen af lokomotivet kan startes. Her ses nogle snapshot af prøvestøbningerne, som også fremvises på DMJU messen i Fredericia i weekenden 6. og 7. oktober.


Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
De to maskiner Gangtøj

13.09.2007
HELJAN AV/AVL

Heljan gør det nu muligt at køre 1. klasse i epoke III, med vognen AV/AVL. Det er en kombineret 1. og 2. klassesvogn og modellen fremstilles i 3 forskellige varianter, som det også ses på billedet. Den vejl. pris bliver 498 kr. Kvalitet bliver den samme som på CC vognen. En vogn udelukkende med 1. klasse - litra AC kan evt. komme på tale på et senere tidspunkt.

5055 – AV 289 MED STAFFERINGER (FØR 1956)
5056 – AV 331 MED GUL STRIBE (FRA 1956)
5057 – AVL 245 MED GUL STRIBE (FRA 1956)


13.09.2007
Hobby trade D maskine

Hobby trade viser billeder fra produktionen, samt et lille filmklip hvor man kan se og høre maskinen køre. Maskinen testes med 15 HJ vogne på slæb på et lille testanlæg med 36cm kurver og 4% stigninger. Det tegner rigtigt godt for den populære lille maskine.


01.09.2007
Hobby trade MT og Litra U - sukkerroevogn

Hobby trade kan fortsat præsentere en spændende nyheder. Der laves i samarbejde med Tikøb Hobby lokomotivet litra MT. Der er tale om en nykonstruktion fra bunden i modsætning til tidligere byggesæt fra Tikøb Hobby.

Der kommer også en ny godsvogn på markedet - Litra U Sukkerroevogn. Endnu en flot godsvogn til epoke III. Modellen skulle blive noget af det flotteste der er set af dansk modeltog, så det bliver rigtigt spændende.

Du kan læse mere om de to nyheder ved at klikke her.

MT
MT

26.08.2007
Roco MY 1124

Som supplement til anmeldelsen af Roco's MY 1116 er der taget nogle billeder af MY 1124 i rød/sort udgave.


24.08.2007
Hobby trade MZ med lille sidevindue

Hobby trade har også valgt at producere MZ i moderne epoke V udgave, som også er grundlag for Rocos model. Det vil sige med de små sidevinduer der blev monteret i deres sidstelevtid hos DSB.

På billedet ses den første prøvestøbning. Senere vil de endelige bemalingsvarianeter blive offentligtgjort.


24.08.2007
Hobby trade SJ Litt H / Ibcos

Projektet med Hobby trades model af den svenske kølevogn litra H / Ibcos skrider planmæssigt frem. I øjeblikket er man ved at ligge sidste hånd på 3D og 2D CAD/CAM tegningerne. Herefter startes produktionen af støbeformen. De første prøvestøbninger forventes klar i november måned.


22.08.2007
Heljan DSB Litra E / SJ Litt. F

Heljan har modtaget de første prøvesamlinger af den danske E-maskine og det svenske F-lokomotiv. Som det kan ses på billederne tegner det rigtigt godt.

Ifølge Heljan vil der på ingen måde blive gået på kompromis med disse smukke modeller. Bemærk især det flotte gangtøj i metal, samt de flotte hjul med lave flanser.

Rørene på kedlen bliver i metal i stedet for plastic på de endelige modeller.
Man kan se prøvesamlingerne til Heljans åbent hus arrangement, som du kan læse mere om i nyheden fra d. 10.8.

Den danske E-maskine
Den svenske F-maskine
De to maskiner Gangtøj

16.08.2007
Banen nr. 100 er udkommet

Tidsskriftet banen har netop udgivet nr. 100. Det første nummer af banen udkom i 1990 og har i løbet af 17 år udviklet sig fra 64 sider i sort/hvid til nu 132 sider i farvetryk. Dog udkommer bladet kun 6 gange årligt af hensyn til portoomkostninger.

Bladet har altid haft en blanding af historier fra de virkelige jernbaner, samt nyt om modeltog og reportager fra modeljernbaneanlæg og modeljernbaneklubber.

I det seneste nr. kan du bl.a. læse mere om Heljan, samt de nye HJ og EH vogne fra Hobbytrade og meget andet godt.


10.08.2007
Heljan fejrer 50 års jubilæum

I år kan Heljan fejrer 50 års jubilæum. I den forbindelse har Heljan arrangeret åbent hus lørdag d. 8. september fra kl. 11.00 til 15.00.

I forbindelse med jubilæet har Heljan udgivet et lille skriv om firmaets historie og kronologi fra 1957 til 2007. Du kan downloade det gratis ved at trykke her (PDF 5,5 Mb).


20.07.2007
Hobbytrade EH

Hobby trade har idag modtaget de 4 EH rejsegodsvogne fra fabrikken i Kina. Vognene vilblive sendt ud til de forandlere som har bestilt dem. Så er der lidt at fornøje sig med her i "sommer varmen".

Som det kan ses på billedet fås vognen i henholdsvis teakfarvet og vinrød udgave. Der kommer to driftsnumre af hver farve.


18.06.2007
Hobby trade MZ

Så er MZ 1418, 1425 og TMZ 108 være kommet til landet. Du kan om kort tid se en omtale og billedserie af de forskellige modeller på siden med anmeldelser.


12.06.2007
Hobby trade HJ

HJ vognene er nu ankommet til Danmark og er på vej ud til forhandlerne nu. Der er kommet 2 stk 4 vogns sæt, 1 stk 3 vogns sæt i blå med FAF logo. Så er der også kommet 6 stk enkelte vogne, hvor 2 af vognene af enkelt vognene er med Tuborg logo ( det gamle med paraplyen). Dog er 33006 ikke kommet der har været en fejl i produktionen, så hele serien er kasseret

Se også billeder af: HJ_33005, HJ_33007, HJ_33010


02.05.2007
Hobby trade MZ 1412

Så har Hobby trade modtaget de første MZ'ere. Det drejer sig i første omgang om MZ serie II i vinrød bemaling. De er modtaget i DC version, samt DC med lyddekoder, samt AC med lyddekoder. De resterende numre af MZ serie II kommer til Danmark om 2-3 uger.


21.04.2007
Nyheder på Dansk Modeltog

Der er på kort tid kommet en helt delt nyt på Dansk Modeltog. Senest er der lavet en fotoserie fra dette års hobbymesse i Valbyhallen. Derudover er der lavet 3 nye anmeldelser - og flere er på vej.

Fotoserie fra Hobbymessen i Valby
Anmeldelse af Roco MZ 1401
Anmeldelse af Roco MA - Sølvpilen
Anmeldelse af MG-Togmodelle MH


19.04.2007
Hobby trade - Prøvestøbning af EH

EH er snart tæt på produktion. Her kan du se en række ekslusive billeder af en prøvesamlet vogn. Den er prøvebemalet i en grå farve for bedre at kunne se detaljerne - og dem er der rigtigt mange af. Som det også ses på billederne passer vognen perfekt til den flotte CU vogn, bl.a. fordi EH bliver meget detaljeret.
Af specielle detaljer kan bl.a. nævnes nitter på vangerne, indretning med postreol - malet i okkergul interiørfarve. Det er lykkedes at gøre trinnene tynde og alle håndtag er naturligvis i metal. Læg mærke til den hyggelige skorsten på taget. Som sædvanligt fra Hobbytrade gøres der meget ud af undervognsdetaljer og der bliver monteret NEM hjul med 0,8 mm flanser hvilket ser giver vognen et realistisk udseende. En vogn der må siges, at være dømt til succes...


12.04.2007
Hobby trade - Nyhedsbrev April 2007

Der er netop udkommet et nyt nyhedsbrev fra Hobbytrade, fyldt med nyheder og billeder. Bl.a. omtales MZ I og II, der snart skulle være på trapperne samt D-Maskinen. MZ skulle være klar til levering i udgangen af april og D-maskinen i maj måned.

Udover egenproduktion har Hobbytrade også overtaget agenturet for Heki, der laver landskabsprodukter til modeljernbanen, samt Electrotren.Sidstnævntes danske produkter kan bl.a. ses længere nede på siden.

Tryk her for at komme til nyhedsbrevet


13.03.2007
Hobby trade - Prøvestøbninger af B og BK

Hobby trade kunne på Nürnbergmessen fremvise prøvestøbninger af CLF's dobbeltdækkervogn. Du kan se alle billederne fra Nürnbergmessen ved at trykke her.

Nu er prøvestøbningerne til den danske udgave også modtaget som du kan se på billederne her. Plasticfarven er helt tilfældig, da der blot er tale om en prøvestøbning. I hullerne i taget monteres ventilationsgitre, der bliver lavet som løsdel. Vognen forventes at være på markedet i 2./3. kvartal i år.

Opdateret 19.04.2006 Billede af prøvebemaling tilføjet.


10.03.2007
Real Modell - OHJ-Traktor

Nu er der kommet flere varianter af den flotte lille rangertraktor, produceret af Reall Modell. Det drejer sig om OHJ 34 (Odsherreds Jernbane), AHTJ M1211 (Aarhus-Hammel-Thorsø Jernbane), og SB T2 (Skagens Banen).

Som der også står skrevet om modellen fra 2006 nyhederne, er modellen håndlavet (12 timer), og består af 50 enkeltdele. Der træk på to aksler og strømoptag på alle fire hjul. Længde over puffer er kun 62mm.

 

08.03.2007
Tog og Tekno - DSB-tjenestetankvogn epoke IV

Det er rart med en nyhed i spor N, som vi desværre ikke ser så tit. Tog og Tekno har lavet et lille oplag på 50 stk. af en DSB tjenestetankvogn til epoke IV.

Der findes en rigtig fin beskrivelse af vognen på Lars Lindhards side om skala-N.


22.02.2007
Electrotren - 2007 nyheder

Electrotren har hele 8 danske nyheder i 2007. Umiddelbart virker de ikke helt korrekte, men det er da positivt der er fokus på det danske marked. Her kan du se billeder af modellerne.


18.02.2007
Hobby trade EH rejsegodsvogn - første prøvestøbning

Som man også kan se på fotoserien fra messen i Nürnberg har Hobby trade modtaget de første prøvestøbninger af modellen af DSB's EH rejsegodsvogn. På billederne ses et par snapshot af den samlede EH vogn - dog med plastik puffer og uden håndbøjler - begge dele vil blive i metal ved serie produktionen.

Læg venligst mærke til de mange fine detaljer - nitter, dørstopper, spikle trin m.v. Hobby trade forventer at udsende modellen af EH vognen i løbet af 2 kvartal 2007.


5.2.2007
Legetøjsmessen i Nürnberg 2007

Så er der masser af nyt fra årets messe. Der er oprettet en hel side om nyhederne - tryk her for at læse og se mere.

Der er danske nyheder fra bl.a. Hobbytrade, Roco, Märklin, Heljan osv., men også firmaet Heris har noget på trapperne.


26.01.2007
Märklin nyheder 2007
I Märklins nyhedsprospekt for 2007 er der annonceret to nye danske modeller. Dampkomotivet litra T 299 får katalognr. 37037 og er blot en ny nummervariant af tidligere udsendt lokomotiv. Modellen er udstyret med lyddekoder.

Den anden nyhed er et vognsæt litra Lgjns med to Mærskcontainere - katalog nr. 47687. Dette sæt minder også meget om et tidligere udsendt vognsæt. Dog er de to små containere på den lille vogn begge sølvfarvede mod tidligere hvide.

24.01.2007
Tog og Tekno MH
Tog ogTekno har nu fået fire nye udgaver af MH'eren på lager. Følgende udgave er der suppleret med:

1996 Rød/sort Blink på taget - gule trin. Vest - Fredericia - SJK - Struer udrangeret 1998
1992 Grøn. Blink på taget - gule trin og rangerbøjler. Vest - Fredericia - Århus -Esbjerg Udrangeret 1997
1989 Rød/sort. Blink på taget. Øst - Helsingør - Cvk København - Næstved. Udrangeret 1996
1990 Rød/sort. Blink på taget. Øst - Korsør - Gb. Udrangeret 1996

Der er samtidigt sket et par justeringer af litreringerne, og førerumslyset er blevet en anelse svagere. Den grønne er nu også grøn på taget. Skulle være i de fleste forretningerne nu.

20.01.2007
Roco nyheder 2007

Der mere godt nyt til det danske marked fra Roco. MZ genoptrykkes med et nyt nr. (1420). Derudover kommer MZ 1401 i en tidlig epoke IV udgave. Det vil sige med de oprindelige hjørnevinduer, oprindelig banerømmer og runde puffer. Udfra deres håndmodel, ses den med det oprindelige store DSB logo på fronten. Roco laver dermed en tidlig og en sen udgave af MZ, så måske bliver det kun Hobbytrade der leverer varianterne i mellem? Udover MZ kommer der et vognsæt med to epoke III godsvogne og en Carlsberg vekselladsvogn.


Nyheder 200620.12.2006
Roco Sølvpil og ML6
Den længe ventede sølvpil er nu, at finde ved de fleste forhandlere. Heldigvis har man valgt forbilledet, så driftsnummeret passer, da toget stadig har den oprindelige ekstra lanterne. Udover Sølvpilen er ML6 lavet i en ny serie.


12.12.2006
Hobby tade D

Hobby trade har nu modtaget den første kørende prøve af den kommende D-maskine. Der skal nu foretages en testkørsel, så de sidste justeringer kan komme på plads inden produktionen går i gang.

Modellen på billederne fremstår i umalet tilstand.


12.12.2006
Tikøb Hobby Q

Tikøb Hobby har lavet en overdel til en Q maskine. Overdelen er lavet af resinplast med løsdele støbt i hvidmetal. Man kan montere overdelen på en Mäklin eller Jouef undervogn.

Med til overdelen får man også litreriinger og vinduerne er fræsede på forhånd - så det skulle være et overkommeligt projekt.


11.12.2006
Heljan MY 1:45

Heljan er ved at være ved vejs ende med udviklingen af MY i "Kongestørrelse". Modellen i størrelse "0" i skala 1:45, skulle være klar til levering i løbet af marts måned 2007.

Der bliver lavet en epoke III udgave i vinrød, en epoke IV udgave i rød/sort, samt en udekoreret udgave. Da det er første gang dette klassiske Nohab lokomotiv bliver produceret i denne størrelse skal den nok blive populær - også på det udenlandske marked. Det bliver spændende at se det endelige resultat.

Modellen skulle efter sigende have meget fine køreegenskaber og udmærke sig ved helt lydløs kørsel. Prisen forventes at blive ca. kr. 5.500.


24.11.2006
Hobby trade MZ I & II

Nu skulle der komme gang i Hobby trades MZ I & II projekt. Der er nu skiftet til en anden fabrik, hvilket selvfølgelig har taget noget tid.

Først produceres den vinrøde MZ I'er, som forventes klar til levering i udgangen af 2006. Herefter komme de andre varianter løbende - herunder også den sort/røde version.

En ændring er dog at de analoge AC maskiner i stedet for Uhlenbrock Andi dekoder vil blive leveret med LOKPILOT dekoder.


05.10.2006
MG Togmodelle EA

Tog og Tekno / MG Togmodelle vil i samarbejde med ACME i Italien producere det elektriske strækningslokomotiv litra EA. Samarbejdet har stået på i et stykke tid, men der kan endnu ikke oplyses tekniske detaljer om den færdige udgave.
Hold dog øje med Tog og Teknos side, da der løbende vil komme nærmere information om forløbet. De planlagte udgaver og priser kan allerede nu ses på siden.


04.10.2006
Tillig Ze

Fra Tillig (tidligere Sachsenmodelle) fås en DSB Tankvogn litra Ze i epoke III. Denne private tankvogn tilhørte i perioden 1939-1961 Jens Villadsens Fabrikker A/S hvilket er forbilledet for modellen. Vogntypen transporterede Tjære og asfalt.


15.09.2006
Tikøb Hobby Ml

Tikøb Hobby kan nu levere et komplet byggesæt til DSB's motorvogn litra Ml. Overdel plus bund med indretning støbt i resinplast, gearkasse i messing med Roco tandhjul samt Faulhaber motor med svinghjul. Der medfølger løsdelssæt i hvidmetal samt fræsede vinduer. Modellen er forberedt for montering af lys i begge ender, og der er lavet plads til at skjule en dekoder i vognkassen.

Du kan her se billeder af løsdelene, samt et færdigt eksemplar og det ser rigtigt godt ud.


01.09.2006
Roco Sølvpil

Endelig. Det vil mange sikkert sige, når det har været så oplagt at lave en moderne udgave af Ma lyntoget. Roco har besluttet at lave en epoke IV model i sølv - også kaldet Sølvpilen eller Staniolekspressen. Der laves 3 udgaver. En analog og en digital jævnstrømsudgave - sidstnævnte med lastafhængig lyddekoder. Vekselstrømsudgaven er også digital med lyddekoder.

Se iøvrigt billederne fra Museumstoget


31.08.2006
Heljan Bn
Fra Heljan udkommer nye udgaver af BN vognen. Den lanceres både i den nye blå "folie" udgave (Bn-o og Bn-oi), og i en tidlig epoke IV udgave i rød med kronelitrering og DIN-skrift. Vognene forventes ifølge Heljan på markedet ultimo september i år. De blå vogne leveres også som sæt med to vogne.


28.07.2006
Hobby trade D maskine

Hobby trade har nu offentligtgjort 3D tegninger af D maskinen. D IV var et af DSB's mest talrige damplokomotiver. Modellen bliver fra starten designet, som en AC (vekselsktrøm) maskine, så der bliver ordentligt plads til slæbesko mv. Konstruktionen er lavet så modellen kan køre i kurver ned til en radius på 350 mm. Således en maskine til de fleste modeljernbaner.
Der bliver også lavet en udgave med lyd, da det er lykkedes at få plads til en højttaler i tenderen.

Billede af undervogn


23.06.2006
Heljan HD
Så skulle vognene snart være på vej til forhandlerne, oplyses det er af Heljan. Vognene forventes i handlen medio juli måned. Modellen bliver i samme kvalitet, som PB/Elo vognen. Det betyder skalatro riller mellem brædderne, udskiftelige akselkasser, tynde håndbøjler mv. Der bliver leveret i alt 9 forskellige nummervarianter. Som tilfældet var med PB vognen vil de enkelte numre have sit eget unikke præg i litreringerne. Der er således tale om en ny model og ikke genopfriskning af de tidligere byggesæt af samme vogntype. En fin deltalje er at dørene kan åbnes, hvilket giver en god effekt ved f.eks. en læsserampe.

Se også billede af kalkvognen

07.06.2006
Real Modell DSB Traktor
Real Modell, der importeres af OKT fremstiller nu en flot lille rangertraktor i 1:87. DSB fik ialt 14 stk. i perioden 1933-1934 og kørte på mindre stationer indtil midten af 1960'erne.

Modellen leveres både med og uden overbygning. Udover DSB modellerne laves også en udgave til Aarhus-Hammel-Thorsø-Jernbane. Sidstnævnte med "middel"stor overbygning.

Modellen er håndlavet (12 timer), og består af 50 enkeltdele. Der træk på to aksler og strømoptag på alle fire hjul. Længde over puffer er kun 62mm. Prisen starter ved 360 EUR.


27.05.2006
Hobby trade PB
Vognen er nu på markedet og skulle være at finde hos forhandlerne. Du kan allerede nu læse an anmeldelse af vognen under punktet anmeldeser, eller ved at trykke her.

Tryk her for link til Jernbanen.dk's information om vognen

Fra samme producent skulle alle varianter af MZ serie IV være klar til levering. Du kan se en anmeldelse af lokomotivet her.


06.05.2006
Hobbymessen 2006 i Valby var absolut et besøg værd. Messen var ikke kun for modeljernbanefolk - her var både fly, både, biler osv. På udstillingen var der både producenter, forhandlere, og private/klubber, der udstillede - så der var noget at kigge på. Der var også nogle spændende nyheder at se. Hobbytrade kunne stolt vise deres i særklasse flotte CU vogn. Vognen er yderst veldetaljeret både udvendigt, men selv interiøret manglede ikke noget. Vognen ventes snart i handelen. Desuden kunne man se den kommende PB vogn, som var virkelig flot. Der var også nyt trækkraft, da man havde medbragt to prøvetryk af den kommende MZ, serie I og II. Begge serier bliver leveret i nyt og gammelt design. I modsætning til Roco er det glædeligt man har valgt det mere gængse sidevindue i førerummet.
Heljan havde også nyheder med. Udover den føromtalte PB vogn, kunne de også vise den nye HD vogn, som også ser ganske lovende ud, og den er væsentligt forbedret i forhold den tidligere udsendte model. Største trækplaster var dog den nye Containerterminal, som blev demonstreret på messen. Den var ganske enkelt imponerende. Kranen er fuldt funktionsdygtig og fungerer stort set som en rigtig kran. Den styres digitalt, enten via kontralpanel eller via joystick. Derudover kan belysning på kranen også tændes og slukkes efter behov. Kranen løfter containerne via en elektromagnet. Heljan kunne også vise deres nye drejeskive, som også kunne prøves på standen. Den har amerikansk forbillede, men lanceres nu også i Europa.
Tog & Tekno kunne fremvise en kørende MH, og den ventes snart i handelen. Først lanceres udgaven i grøn uden blink på taget. Herefter kommer de andre varianter løbende. Udover MH'en var der også udstillet et BN togsæt, som det efterhånden ser ud i dag - iklædt blå folie. Det vides endnu ikke om modellen sættes i produktion.
Scheuer Modeller havde flere overdele udstillet. Blandt andet Henschel MH, MK/FK togsættet og 1. og 2. generations S-tog.06.05.2006
Heljan PB

Så er Heljans udgave af PB ved at være på trapperne. På Hobbymesse 2006 kunne man se det færdige eksemplar. Der er tale om yderst veldeltaljerede vogne, hvilket også kan siges om den kommende HD vogn, der også blev præsenteret på messen.
De enkelte vogne adskiller sig ikke kun med nummer, men også med forskellige hjullejer, bremsestænger, og litreringer. Litreringerne er knivskarpe og alt kan læses under lup. Brædderme er markeret meget fint og håndtag er monteret med pianotråd. Som noget nyt leveres skræddersyet vognladning - kul elller sukkerroer. Lakeringen var mat hvilket passer rigtigt godt til vognen.19.04.2006
Heljan MY 1:45
Så er de første prøver af spor O Nohab MY klar. Billederne viser forskellen på HO og O modellen. Der findes 3 forskellige størrelser indenfor spor O og Heljan har valgt at fremstille Nohab MY i 1:45. Spor O modellen er ifølge Heljan klar til levering i 4. kvartal 2006 og kort efter følger Spor 1 Nohab MY. Prisen er oplyst til ca. 5500 for spor O og ca. 13.000 for spor 1.17.04.2006
Hobby trade PB/Elo
Opdatering:
Hobby trade har modbragt nye prøvestøbninger af ovennvævnte vogntype. Denne gang er den lakeret. Produktionen af plastik og metaldelene er nu startet og man forventer vognen på markedet i løbet af maj/juni måned.

15.04.2006
DSB Ma
I påsken kan jernbanemuseet tilbyde en tur med Ma lyntoget. Sølvpilen kører mellem Odense og Tommerup med 3 afgange dagligt i perioden 13. - 17. april. Jeg havde selv fornøjelsen af at deltage og fik også taget et par billeder ind- og udvendigt. Toget kørte upåklageligt og var faktisk stadigt meget komfortabelt. Tog ser ud præcist som det gjorde forinden udrangeringen i 1989-1990. Toget havde dog gennemgået en større reperation forinden arrangementet. Kiosken i toget var selvfølgelig åben hvorfra der sælges kaffe, øl, vand, chips mv.
Med denne gode oplevelse er det spændende at se om Roco snart tilbyder Sølvpilen som model. Det er jo stort kun en omlakering der skal til. Der er løbende aktiviteter på museet - tryk her for at se aktivitetskalenderen.


31.03.2006
Hobby trade PB/Elo
Hobby trade har i starten af ugen modtaget den første prøvestøbning på Pb vognen fra deres nye fabrik i Kina. Der er vanen tro en række rettelser inden produktionen af vognen kan begynde, men allerede nu tegner det godt - læg blandt andet til løs støbte lukketøj på gavlene.


Vognen ventes udsendt i 2./3. kvt 2006.

04.03.2006
MG-Togmodelle MH
De tidligere problemer med køreegenskaberne skulle nu være på plads. De første DC-modller skulle gerne være i handel i løbet af april og AC-udgaverne en måned senere. Det er dog ikke alle de planlagte modller der kommer på en gang. Dog ligger det fast at Mh 301 vil være med i første leverance.

AC-modellerne får nu ESU dekoder i stedet for den tidligere annoncerede ANDI dekoder. Merprisen på ca. 100 forsyner modellem med væsentligt bedre køreegenskaber - så mon ikke de fleste foretrækker dette.


03.03.2006
Hobby trade CU
På Nürnberg messen fremviste Hobby trade de første prøvestøbninger af Cu vognkassen. Nu har de modtaget første prøvestøbning af samtlige dele til CU vognen. På nedenstående billeder ses den første prøvesamlet CU vogn. Der er en del rettelser før produktionen kan begynde - bla. mangler sålbænkene, slutsignalholderne m.v.

Hobby trade regner med at modellen af litra CU udsendes i 2/3kvt. 2006.

13.02.2006
Heljan HD og PB
Udover de store MY'ere var der også et par nyheder i 1:87 på dette års Nürnbergmesse. Heljan viste prøvestøbninger af to nye godsvogne - Henholdsvis litra HD og PB.

HD vognene laves i hele 9 varianter og forventes på markedet i 2. kvartal 2006.

PB vognene laves i 8 varianter og vil senest være på markedet i 3. kvartal 2006.

13.02.2006
Heljan MY i spor O og 1

På Nürnbergmessen 2006 kunne Heljan bogstaveligt talt præsentere en stor nyhed. Heljan lancerer en MY model i spor O og den forventes at være på markedet primo 4. kvartal 2006. I 2. kvartal 2007 vil spor 1 modellen blive lanceret.


03.02.2006
Hobby trade
Hobby trade har annonceret hele 3 nyheder til 2006. Tidligere var sløret løftet for et nyt damplokomotiv og det er nu offentligtgjort, at det bliver en D maskine til både DC og AC.

Derudover kommer der en ny godsvogn til epoke III og IV. Det er DSBs litra PB/Elo, som var en meget talrig åben godsvogn.

Til epoke V folket kommer DSBs dobbeltdækkere i to udgaver - henholdsvis DSB og Metronom. De kommer både i sæt eller i løssalg.

29.01.2006
MG-Togmodelle MH

Så er der kommet spændende nyt om MH projektet. På billedet ser nogle farve- og trykprøver af MH overdelen. Der arbejdes fortsat på at optimere lokomotivet, således kunderne får et gennemtestet produkt.

Håndbøjlerne over rangertrinene bliver nu af metal i stedet for plastic. Derudover bliver der monteret en ESU decoder i stedet for de tidligere annoncerede. Disse skulle give væsentligt bedre køreegenskaber, specielt ved langsom kørsel. Dette er naturligvis vigtigt, da lokomotivet jo primært skal rangere med lav hastighed. Leveringspunktet kan dog ikke oplyses endnu.


27.01.2006
Roco ML 6

Roco relancerer deres model af rangerlokomotivet ML 6 i epoke III. I forhold til den oprindelige udgave fra 1995 er der sket et par forbedringer. Billedet er en "håndmodel", men det ser ud til tagfarven er ændret, og der nu kommer gule striber.
Der bliver træk på alle aksler og motor med

Du kan læse mere om forbilledet her.


20.01.2006
Märklin MY - Tjenestelokomotiv

Märklin kommer i år med endnu en variant af deres MY-lokomotiv til epoke V. Modellen er i den nye designblå bemaling med forbillede, som det så ud i 2004 da det blev omlakeret. Modellen er forsynet med plove samt rangerplatforme.

Lokomotivet leveres som digital med MFX-dekoder og lyd. Modellen bliver offentligtgjort i nyhedsprospekt 2006.

Du kan læse mere om forbilledet her.


19.01.2006
Heljan Containerterminal
På legetøjsmessen i Nürnberg præsenterer Heljan deres nye Containerterminal. Der vil blive opstillet et funktionsdygtigt anlæg med i alt 3 Containerterminaler.

Selve Containerterminalerne er fuldt funktionsdygtige og kan anvendes i både skala TT og HO/OO. Kranen kan styres enten via PC, digitalt joystik eller analogt. Hertil er udviklet et særlig kontrolpanel.

En model der kan sætte liv i et moderne modjernbaneanlæg.


04.01.2006
Hobby trade MZ serie I og II
Årets første nyhed bliver Hobby trades model af MZ serie I og II, der dog stadig er i produktionsstadiet. Som man kan af de første billeder kan vi se frem til endnu en flot og korrekt model.

Som alternativ til Rocos model, vil Hobby trade fremstille en epoke IV-V model med de almindelige sidevinduer og ikke de små, som kun de seneste forbilleder kørte med. Altså en model der henvender sig i en bredere tidperiode og nok også til flere modelbanefolk. Se her nogle af de første prøvestøbninger.

28.12.2005
Hobby trade MZ IV

Så er Hobby trade ved at have den endelige udgaver klar til butikkerne. Leveringen er forsinket lidt her til sidst, da man fandt ud af, at holdbarheden på lejerne kunne forbedres væsentligt ved brug af messinglejer. Men hellere vente en uge og få en gennemtestet model der holder vil de fleste nok mene.

Efter alt at dømme ser modellen virkeligt flot og detaljeret ud.

Du kan læse mere om forbilledet på jernbanen.dk.


28.12.2005
Märklin sæt med to Esso tankvogne

Märklin har fremstillet et sæt med to private tankvogne fra Epoke III, der indgik i DSB's vognpark. Vognene er begge forsynet med bremseplatform.

Det er firmaet Esso/DDPA (Det Danske Petroleums-aktieselskab), der ejede forbillederne til modellerne.

Du kan læse mere om forbilledet på jernbanen.dk.


13.11.2005
Hobby trade lille Q
De små Q vognne fra Hobby trade ventes i handlen inden længe. Der er netop modtaget prøvetryk fra fabrikken i Kina og produktionen er allerede begyndt. De første leveringer forventes at nu ud til forhandlerne allerede i december måned.

Her kan du se billeder af AHJ vognen, DSB specialvognen, og en DSB epoke III med og uden bremsehus.


04.11.2005
Roco MZ
Så er de første billeder af de nye modeller blevet offentligtgjorte. Der er tale om en epoke III udgave med vingehjul (serie I) og en epoke V udgave (serie II). Desværre er der ikke lavet en epoke IV model, men mon ikke det kommer...

Epoke III udgaven forventes at komme på markedet i løbet af december måned - udgaven i rød/sort forventes til januar 2006. Som det også var tilfældet med Rocos MY, kan MZ leveres både i jævnstrøm og vekselstrømsudgave, samt mulighed for lyddekoder.01.11.2005
Tikøb E maskine
Tikøb Hobby tilbyder nu et komplet løsdelssæt til bygning af DSB Litra E fra Frichs, både til modellerne med enkelt og dobbelt skorsten. Nemt byggesæt, også for ikke superbyggere, da flere af smådetaljerne er støbt med på modellen.

Modellen bygges over et Märklin eller Trix lokomotiv, og man opnår derfor en driftsikker og gennemtestet model. Det er også muligt, at indbygge dekoder med lyd i modellen.


19.08.2005
Roco MZ

Som en meget interessant nyhed kan Tog og Tekno præsentere to prøvetryk af Rocos kommende MZ model. Disse blev offentligtgjort i forbindelse med Frichs-arrangementet på Danmarks Jernbanemuseum. Der er tale om serie I/II svarende til den klassiske Lima model. Da det fortrinsvis af brændstoftankene der er forskellen er det ikke usandsynligt,, at Roco vil fremstille begge varianter.

Til at sammenligne kan man se et billede af Linas MZ. Som billederne af Rocos MZ viser er der tale om en meget detaljeret model. Bemærk de fine håndbøjler og færdigmeldingsblink. Forhåbentligt udkommer modellen inden jul.


17.08.2005
Heljan PR

Det er ikke meget information vi får, men ifølge Heljan skulle der ved at blive lagt sidste hånd på projektet.

Heljan forventer at kunne levere PR lokomotiverne senest til oktober 2005.


16.08.2005
Hobby trade - Kørende og bemalet prøve på MZ serie IV
I dag har Hobby trade modtaget de første kørende og bemalede udgaver af Mz Iv'eren - og det tegner godt. Der er dog stadig en del småting der skal rettes inden at modellen kan sættes i produktion.

De er nu gået igang med at teste køreegenskaberne på alle tænkelige sportyper, så eventuelle uheldige egenskaber kan rettes inden produktion.

7.08.2005
Hobby trade - Prøvestøbning af lille Q
Hobby trade har nu modtaget den anden prøvestøbning af de små Q vogne. Der er stadig et par små rettelser før vi kan godkende støbe formene. På billedet vises prøven på udgaven med håndbremse til epoke III.

Der håbes på levering i 4 kvt. 2005.

29.07.2005
Hobby trade IB vogne
Så er der godt nyt igen fra Hobby trade. De har modtaget prøvetryk på IB vognen i alle varianterne og det ser rigtig godt ud. Der er kun nogle få ting der skal ændres, men Hobby trade regner med at serie produktionen starter i midten/slutningen af august måned..! Indtil det færdige resultat foreligger kan de første prøver ses her.

13.07.2005
Tog og Tekno MH

Lokomotivernes chassis er i metal med 5-polet motor, hvilket sikrer jævn kørsel ved lav hastighed. Transmission fra motor til en aksel - drivkraften overføres til de øvrige aksler via metalstøbt gangtøj. KK-kinematik samt stik for decoder. AC-modellerne levers med isat Uhlenbrock ANDI-decoder.
Ifølge Tog og Tekna har de ved besøg hos producenten i Kina i slutningen af juni, fået de sidste brikker på plads omkring Mh-en. Desværre viste det sig at drivlinien ikke fungerer optimalt i forhold til den planlagte konstruktion, hvorfor der bliver lavet nogle få værktøjsændringer for at få tilfredsstillende køreegenskaber. Disse ændringer medfører dog ca. 1 måneds forsinkelse således at de først omkring primo september har de første køreklare modeller fremme.

De første Mh-ere sendes derfor først på markedet tidligst i starten af oktober 2005.


27.06.2005
Heljan H. C. Andersen MY

Fra i morgen (tirsdag) af starter Heljan udsendelsen af MY H. C. Andersen. Dette gælder både den kørende samt dummy udgaven. Klik her og se de flotte billeder af modellen. Originalen (forbilledet) kører jo rundt i det danske land hele året.


22.06.2005
Hobby trade MZ IV

Hobby trade har nu offentligtgjort de første prøvestøbninger af MZ serie IV. Billederne ser meget lovende ud og de er taget uden løsdele monteret. Prøvestøbningen skal nu kontrolleres nøje hvorfor endelig leveringsdato endnu ikke kan oplyses.

Billederne giver dog et godt indtryk af den endelige model.

Du kan bl.a. se billeder af forbilledet på Steen's skinne bårne sider


17.06.2005
Hobby trade MZ og DI.4

Hobby trade modtager i næste uge de første prøvestøbninger af MZ. Det vides endnu ikke hvornår modellen kommer på markedet. Der er naturligvis stadig en del rettelser og optimering før den endelig produktion går i gang.

Den første serie af DI.4'erern skulle nu være nået ud til forhandlerne. Modellen er næsten lige til at sætte på sporet - det eneste man selv skal montere er bremseslanger og sidespejle.

Link til billeder af forbilledet

Railfaneurope


15.06.2005
Piko Desiro

PIKO tilbyder en dansk udgave af Litra MQ - også kaldet Desiro. Den forventes på markedet i 3. kvartal 2005. Vejledende pris er på Pikos hjemmeside opgivet til ca. 200 EUR, ca. 1500 Dkr. Den bliver lavet i både jævnstrøm og vekselstrømsudgave.

DSB's 12 nye MQ-tog er kun leaset for en årrække og er først og fremmest indsat mellem Odense og Svendborg. I 2004-05 vil MQ blive erstattet af en helt ny togtype, litra MP-FP, som DSB har afgivet ordre på i oktober 2002.

Du kan også læse mere om Desiro på DSB's hjemmeside.

©Copyright 2010